«مهری حدادی» بانوی هنرمند حاضر در موکب «عقیله» در کربلای معلی با اشاره به تجربیاتش در ایام اربعین میگوید: حضور فعال بانوان در راهپیمایی بزرگ اربعین ، مسؤولان و نهادهای فرهنگی را به این نقطه رساند که حضور خانوادهها در پیادهروی اربعین باید تبدیل به یک فرهنگ شود.
نامش «مهری حدادی» است، سه سالی میشود که شور پیادهروی اربعین را از نزدیک حس میکند، حسی هنرمندانه در فضای دنیای کودکانه با طعم قند و عسل، چون گاهی کودکان جلوتر از او مربی خوبی برای دیگر کودکان میشوند و خیلی تند و سریع دست به تولید کارهای هنر میزنند. مهری خانم فوقلیسانس ارتباطات دارد، دو سال گذشته دلش میخواست کاری برای کودکان در اربعین حسینی کند، مجموعهای از ابزار را در کولهپشتیاش جا میدهد و همراه با همسرش یک بسمالله میگوید و راهی سفری به امتداد نور میشود.
در مسیر به این فکر میکرد چگونه میتواند مثمر ثمر شود اما باز هم نمیدانست چطوری! تا اینکه همسرش در کربلا به او گفت: یک نمایشگاهی مشترک میان عراق و ایران برپا شده است، نمیخواهی آنجا سری بزنی؟
نمایشگاهی که ۱۲ روز حدادی را ماندنی کرد
رفتن به نمایشگاه همان و نمکگیر شدن هم همان! چون آنجا فهمید غرفه کودک دارد، چند تا برگه پرینت شده همراه با مداد رنگی که تعدادی کودکان ایرانی و عراقی مشغول رنگآمیزی بودند، انگار دنیا را به مهری خانم دادند، به مسؤول غرفه گفت: من تعدادی ابزار کار با خودم آوردهام … ماجرا به اینجا کشیده شد که ۱۲ روز در آن غرفه ماندگار شد.
او درباره حس و حالش در آن روزها میگوید: موکبهای اطراف نمایشگاه فهمیده بودند اینجا یک بخش کودک دارد، برای همین بچهها را پیش ما میفرستادند، قشنگ میدیدیم که بچههای عراقی هر روز میآیند یک فعالیتهایی انجام میدهند و میروند، در همین رفتوآمدها بود با خلاقیتها و فعالیتهای کودکان عراقی بیشتر آشنا شدم.
دو چمدان بزرگ ابزار برای یک غرفه کودک در موکب عقیله!
همین حضور سه سال پیش این بانوی هنرمند باعث شد، سالهای بعد هم به پیادهروی اربعین بیاید، آن هم با تعداد ابزارهای بیشتر و با فکری هدفمندتر. برای پیادهروی اربعین امسال هم به بازار تهران میرود و با دو چمدان بزرگ راهی سفر میشود.
در حالی «مهری حدادی» در موکب «عقیله» در شهر کربلا کنار کودکان به تولید آثار هنری مرتبط با این ایام میپردازد که کودکان در کنار او دستورزی، درست کردن دستبند و تسبیح، نقاشی، کلاژ و حتی بازیهای حرکتی هیجانی روزهای پرخاطرهای را در نزدیکی حرم امام حسین (ع) میگذرانند.
عرض ارادت کودکان به ساحت امامها در سفر خیالی!
شور بچهها در بازی سفر خیالی هم دیدنی است از سفرهای زیارتی خیالی به حرم امام رضا (ع) گرفته تا زیارت مزار منور دو امام مدفون در سامرا، اسبهایی که مدتی در یک سرزمین توقف دارند و بعد از عرض سلام به ساحت یکی از اولیا و اوصیای الهی راهی سرزمین دیگری میشوند و در نهایت به کربلا میرسند. حتی در میان سفر هم درخواست یک سفر در سرزمینی خاص از خاله مهری باعث نمیشود بازی تمام شود، انگار کودکان دوست دارند همچنان پیش امامانشان بمانند.
سبقتی کودکانه از مربی هنری و تلنگر یک شیوه تربیتی
در گوشهای دیگر از غرفه کودک «سفره قرآنی» پهن است و در سه رنج سنی تا ۵ سال، ۵ تا ۱۰ سال و ۱۰ تا ۱۳ سال هر گروه با ابزارهای موجود یک کار هنری مرتبط با اربعین را انجام میدهند، بچههایی که قرار است با خاطره شیرین این ایام اتفاقات خوب آینده را رقم بزنند و کولهباری از معنویت یک سرانجامی نیکو را برای خودشان رقم بزنند.
اینجا توانمندی کودکانه موج میزند، حتی این کودکان از مربیانشان سبقت میگیرند و در ارتباط با همسن و سالشان مفاهیم را به سرعت برق و باد منتقل میکنند. لحن دوستانه همراه با محبت کودکان به یکدیگر رمز موفقیتشان در تولید کارهای هنری است، موضوعی که در تربیت دینی کودکان میتوانیم بهتر از آن بهره ببریم.
دیگر باور میکنند در پیادهروی اربعین جای بانوان هم هست
حدادی البته معتقد است صبر بانوان در این چند سال پیادهروی اربعین حسینی توانسته است جلوهای از شکوه و عظمت نقش بانوان در تمدن اسلامی را به نمایش بگذارد. او میافزاید: وقتی حوادث آن دوران را مرور میکنیم، میبینیم زنان حضور جدی در کنار همسرشان، برادرشان و فرزندانشان داشتند. آنها کمککار بودند، به خاطر همین این جلوه حضور و آن نقش ویژه حضرت زینب (س) در واقعه کربلا بسیار انگیزش بخش و کمککننده است که بانوان حضور در پیادهروی اربعین را سهم خودشان بدانند.
حدادی بیان میدارد: این حضور بانوان مسؤولان و نهادهای فرهنگی را به این نقطه رساند که حضور خانوادهها در پیادهروی اربعین باید تبدیل به یک فرهنگ شود. البته سالهای اول اینطور جا افتاده بود که این سفر، سفر بسیار سختی است و فقط آقایان میتوانند حضور پیدا کنند و بانوان این قوت و توان را ندارند، ولی بانوان با صبوری و مقاومت خودشان همراه با مدیریت بالا توانستند با همسرانشان همراه شوند و این نکته بسیار مهمی است.
۱۰.۵۹۲ پربازدید!