یک خادم فرهنگی موکب بین المللی زنان عقیله گفت: این کودکان و نوجوانان دهه هشتادی و نودی هستند که قرار است جزئی از لشکریان امام زمان باشند و از همین جا یارگیری لشکریان آغاز می شود و درک کودک و نوجوان ما از اهمیت حضوردر پیاده روی، خود اتفاقی طلایی در اربعین است و همان چیزی است که خدا خواسته ما در این مسیر اربعین در راستای آگاهی دادن این نسل قدمی برداریم ».
ملیکا نقاش در گفتگو با خبرنگار موکب عقیله، از اولین جرقه ای که موجب حضورش در فعالیت های اجتماعی در موکب های اربعین شد ، گفت: «خلأ تربیتی و اجتماعی کودکان و نوجوانان که جبهه مقابل از آن کمال استفاده را می کند و تمام توان ، انرژی و شیوه های به روز شده خود را اجرا می کند، موجب شد تا در خادمی مسیر اربعین آماده فعالیت های فرهنگی در حوزه کودک شوم» .
حضور چشمگیر کودکان در اربعین
وی افزود: «آموزش در زمان کودکی مانند حکاحی بر روی سنگ است ، عمق دارد و پاک شدنی نیست و ما باید آموزش مباحث فرهنگی و تربیتی ، شخصیتی و اعتقادی را از زمان کودکی در فکر و ذهن نسل آینده تثبیت کنیم . برعکس بعضی محاسبات طبیعی مانند گرمای هوا، شلوغی و تمام مواردی که یک کودک را کلافه می کند واز این مسیر دور کند، ما در اربعین شاهد حضور پر رنگ و چشمگیر کودکان هستیم».
این خادم کودکان اربعینی در ادامه گفت: « متاسفانه در سال های اخیر شاهد ریزش هایی از نسل جدید بودیم که سال ها در مسیر اهل بیت بودند اما به واسطه یک سری اتفاقات و عوامل از این مسیر دور شدند، بنابراین ما باید با برنامه ریزی فرهنگی این سرمایه ها را حفظ کنیم چون امام زمان بیشترین حساب را روی این نسل باز کردند».
وی افزود:« این کودکان و نوجوانان دهه هشتادی و نودی هستند که قرار است جزئی از لشکریان امام زمان باشند و از همین لشکریان اربعین یارگیری آغاز می شود که قرار است آن سرنوشت بزرگ را رقم بزنند و این درک صورت گیرد که شما الان در مسیری هستید که مسیر عضوگیری سربازان امام زمان است و حضور شما در این مسیر به هیچ عنوان اتفاقی نبوده و شما در همین سن انتخاب شده اید و کودک یا نوجوان ما احساس کند که پس من رسالتی از منظر اهل بیت دارم و امام حسین از من توقعاتی دارد و از من یک نقش پر رنگی را می خواهد ببیند که من را در این مسیر اورده تا ساخته شود و این درک اگر به کودک انتقال پیدا کند اتفاقی طلایی در اربعین است و همان چیزی است که خدا خواسته ما در این مسیر اربعین قدمی برداریم ».
تمرین سبک زندگی امام زمانی
این خادم عقیله ای ادامه داد: «این کار خدایی که ما در اربعین می بینیم کوچک و بزرگ ندارد و نقطه اتصال همه ما در اربعین همین است که ما واقعا در این مسیر قرار گرفتیم که با قلبمان درک کنیم و جدا از شنیدن به این معرفت برسیم که همان طور که امام حسین زمانی هل من ناصرینصرنی را فریاد زدند و ما در اربعین لبیک می گوییم، حال ما خود را مسوول می دانیم که در زمانه خودمان این ندای حق را بی پاسخ نمی گذاریم . بنا بر روایات امام زمانمان نیز هر روز ندای هل من ناصر ینصرنی را فریاد می زنند و پاسخ ما در سبک زندگی خود، همسرداری ، تربیت کودکانمان ، کاراجتماعی و رفتارهای اجتماعی نمود می یابد و بیانگر سهم امام زمان در زندگی تک تک ماست و این مساله ای است که اگر درموقعیت هایی غیر از اربعین به آن بپردازیم بسیار دشوار و رهی صد ساله است.
اربعین ماکت کوچکی از دولت کریمه امام زمان (ع)
وی گفت: اما در ایامی مانند اربعین به صورت عینی و ملموس پیرزن، پیر مرد ، کودکانی کوچک را می ببینیم که همه دارایی خود را برای امام حسین خرج می کنند ، مردان و زنانی را می بینیم که مال یک ساله اشان را جمع می کنند تا در این ایام اربعین موکبی راه اندازی کنند تا بتوانند از زوار امام حسین پذیرایی کنند و این عشق چیزی نیست جز نمایی از دولت کریمه امام زمان که نشان می دهد چقدر زندگی ما در این مسیر جریان دارد.
این خادم الحسین افزود: «ماکت این دولت کریمه امام زمان تنها و تنها در اربعین اتفاق می افتد و اربعین رویداد کلیدی است که در آخرالزمان به رخ جهانیان می کشند که این اتفاقی که شما می بینید در اربعین به نمایش گذاشته می شود،ماکت کوچکی است از دولت کریمه امام زمان که در روایات هم داریم که همه بی دریغ محبت می کنند و تمام دارایی خود را در اختیار هم می گذارند ، همه سرشار از محبت یکدیگرند و آنجاست که حب الحسین یجمعنا تجلی کامل پیدا می کند».
وی در پایان تاکید کرد: «در جریان اربعین به مانند دولت کریمه امام زمان کوچک و بزرگ ، پیر و جوان ، خادم و زائر در هر موقعیتی که باشیم این معنا و مفهوم از اربعین ما را به آن مختصات مورد نظر امام حسین (ع) می رساند ».